Sekreterarens sida

I slutet av denna sida finns nu ett antal bilder som jag gärna vill ha hjälp med att datera och i vissa fall placera. Ett namn har också fallit mig ur minnet som ni kan se.

Men först några berättelser och påminnelser från Anders.

Tokigheter på vägen
Under åren har finalen spelats på många olika banor, t ex Barsebäck, Halmstad, Vasatorp och Falsterbo. Minnena från Falsterbo är väl inte alldeles klara, mest handlar det om Nära-Döden-Upplevelser under ett mycket händelserikt dygn: Bengts nattliga resa genom byn ståendes utanpå en taxi är ett bestående minne, likaså densamme sittande ovanpå ett bäddsoffslock under vilket Thomas Lorichs kippar efter andan.
Den senare hade dessförinnan dragit igång en tung bettning med Bernt Rannestig. Dags för final och utslag från Falsterbos etta. Efter att ha pepprat Falsterbos parkering med pushade drivar tvingas Thomas anteckna 14 slag i kortet.
Efter en regntung runda på Barsebäck var det mest middagsavslutningen som finns bevarad i minnet. Vid kaffet inser vi att dokumentet med årets finalresultat saknas. (”Det låg här alldeles nyss!”) Sannolikt har det obemärkt förpassats till soptunnorna tillsammans med använda servetter, sherrysås och feta ostrester. Den uppsluppna stämningen förbyts i tystnad och den Ständige Sekreteraren glider som en skugga iväg mot restaurangens baksida. Efter lång väntan återkommer han triumfatoriskt med det fettdrypande dokumentet och kan inleda den högtidliga prisceremonin.

Avslutningsvis ett minne från Dirty Dozens hemmabana Rya. En av Björn inbjuden gäst, Claes Olsson, beklagar sig inför utslaget på sextonde. Trots ambitionen att visa sig från sin bästa sida inför Dirty´s argusögon har han spelat dåligt. Lätt ångestriden går han fram till utslaget, svingar (en järnsexa tror Björn) och ser bollen försvinna mot skyn.  Han tappar bollen ur sikte, men folk i närheten av green signalerar hole-in-one.  Claes som sålunda kastats mellan himmel och helvete är omtumlad när han kommer fram och lirkar bollen ur koppen.

Men var är hans fina eldrivna bagvagn?

Från restaurangen kommer personalen ut och pekar på dammen vid fyran. I upphetsningen har han glömt stänga av drivningen och vagnen har utan sin förare följt markkonturen mot sin våta grav. Hur rundan avslutades förtäljer inte historien, men Björn vet.

När man bjuder med en gäst
När det är lämpligt kan en gäst per gång bjudas in. Glöm inte att den som är medlem i klubben kan erbjuda 50% lägre greenfee för sin gäst. Särskilt lämpligt med gästspel är det när vi har svårt att fylla upp våra tre bollar. Olämpligt är det när vi är fler än tolv. Checka i förväg med Classe. (Helst vill vi spela i trebollar som går betydligt snabbare än fyrbollar).
Vad gäller – är gästen med och bettar? Jag föreslår, efter samtal med sekreteraren, att vi i år testar principen att gäster inte är med i spelet om pengarna. Vad gäst och värd spelar om lägger vi oss inte i däremot.
Anders Engström.

Bilder från finalen 2019

Tage Sahlstrand, 611, Guld Årets golfare.

Arvid Gierow, 612, Silver Årets golfare.

Håkan Ekstrand, 615, Brons Årets golfare
Håkan Ekstrand, 75, Årets Kanonrunda.
Lars Öijer, Longest drive.

Arvid Gierow, Nearest.

Kjell Jönsson, Flest Skins i bagen.

Ulf Mossberg, kämpat mest.

Christer Berg, Åkt Längst.

Bilder tidigare år
Här kommer nu lite bilder som jag har i mitt arkiv från 2004 och framåt. De är lite glimtvisa inblickar i åren – ofta bara från finalerna. Men också lite grandiosa swinguppvisningar av olika slag. Har någon mer bilder som kan vara kul att se så skicka dem till mig. Behöver inte vara digitala – det fixar jag.

God Jul till alla Dirty från 2013

13-Golftomtar

2012 Swingstudier på Rya
Tyvärr lyckades jag tydligen inte fånga alla på ett vettigt sätt, det är därför ni saknas. Det handlar inte om censur! Den sista bilden i denna rad är resultatet av min swing från tee på Allerums nionde hål. Pilen pekar på min boll som är retfullt tydlig – men oåtkomlig i dammen till höger. Bilden tagen vid något av årets besök där.

12-AE
12-AG 12-BT 12-CB 12-GG 12-HO 12-KJ 12-RB 12-TS12-CG

2011 när vi saknade Bengt
Bild som togs på Vasatorp och skickades till honom
11-Bengt

2007 Final på Allerum
Här saknas, av någon anledning, bild på boll #4 där Anders spelade. Sista bilden är ledarbollen detta år.

07-Boll-1 07-Boll-2 07-Boll-3 07-Boll-5

2005 Final på Vasatorp
Även här är sista bilden av ledarbollen. Bara så ni vet… Dessutom lite swingstudier från någon av rundorna på Rya. Snacka om variationer, men det mesta ser vettigt ut.

05-Boll-nr-1 05-Boll-nr-2 05-Boll-nr-3 05-BT-1 05-CB 05-CC 05-CW 05-HO 05-UM

2004 Final på Mölle
Med en inledande femboll på förmiddagen

04-5-boll-final04-Lag-104-Lag-204-Lag-3

Bilder från Willy
Avslutar här med en bildkavalkad från det arkiv som Marianne Bandhold lämnade över till mig för någon månad sedan. Jag har ännu inte hunnit härleda alla bilderna och tar gärna emot tips om när och var de är tagna. Bilderna från Mölle och Falsterbo är glasklara men vilka år är de från? Den första är från finalen i Barsebäck 1993 – det vet jag.

Det är ännu inte någon riktig ordning på dem, det får bli lite senare. Alla är välkomna med minnesbilder av vilket tillfälle det kan vara. Jag lägger bara in dem i en ”hög”.
Här finns lite swingstudier samt förmodligen en av Thomas Lorichs bollar på parkeringen i Falsterbo i samband med hans katatrofstart där som talas om tidigare i Anders text. Även bilder på lite ”sura” gubbar.

dir-bastad-allaEn bild som är glasklart daterad förmodligen finalen 1995 – men var? Båstad?

Nedan ett antal bilder från finalen i Falsterbo då Claes Bluhme var värd. På den tiden innebar finalen en inspelningsrunda tisdag eftermiddag. Efter det, i detta fall, drink hos Claes och stort kalas på kvällen, denna gång på Kaptensgården. Därefter, på onsdagen, final över 36 hål och ”bankett” med prisutdelning.

Dirty-Falsterbo-grupp Dirty-Falsterbo-tee1

dir-fal-bernt-pa
Falsterbo 1991 – helt klart. Då den ”rufsige” Bernt Rannestig vann så oväntat.

dir-fal-parkeringsboll

Även detta Falsterbo 1991. Kanske med en av Thomas outbollar på parkeringen.

dir-fal-thomas

 

 

 

Falsterbo 1991 igen. Här med Thomas Lorichs full av tillförsikt – innan han skall sätta tre bollar utanför banans gräns.

dir-fal-willy dir-fal93-segr

 

Willy Bandhold som linslus – en mycket ovanlig företeelse. Fortfarande Falsterbo.
Prisutdelning där en pigg Bernt tar emot hyllningarna. Också Falsterbo?

dir-moll-alla

Nu har vi hamnat på Kullaberg där ett antal finaler avhållits.
Nedtill ett antal stilstudier av swingar: Anders, Bengt och Bernt.
Det var vid detta tillfälle Thomas Lorichs kom i vägen för en provswing från Bernt.
Stöp, plåstrades om – och vann!

dir-moll-anders dir-moll-bengt dir-moll-bernt dir-moll-pa

Här är vi återigen på Mölle men i en ny final. Förmodligen några år senare, jag tycker framförallt att PA ser ”mognare ut än på den förra bilden. Dessutom kan vi här se Claes Bluhme som var med under ett antal år i början av nittiotalet och dessutom under de åren hann med att bli ”Årets Golfare” vid tre tillfällen 1990, 1992 och 1993!
Det verkar som om Christer Berg i alla fall vunnit något i den undre bilden.

dir-moll-samling dir-vinnarglad

Detta glada och bitvis väldigt regnklädda gäng nedan är fotograferade under en av finalerna på Barsebäck. Kanske just den då jag förlade protokollen och fick leta upp dem i restaurangens soptunnor.
Dirty-1993

 

 

 

 

 

 Från vänster: Bengt, Claes Bluhme, Sekreteraren, Bernt Rannestig, PA, Björn, Anders, Christer, Lasse Hilton, Christer Carlsson, Urban Skoglund (vän till PA och Bernt och medlem under en kortare period) och Willy Bandhold.

Nedan: första bilden är från Halmstad
Andra och tredje Mölle
Fjärde och femte Barsebäck
Sjätte vet jag inte
Sjunde Barsebäck
Åttonde och nionde Falsterbo

Men åren får man kanske gissa sig fram till via pokalen.

 
Dirty-Halmstaddirty-molle-oldirty-molledirty-barseback100915-Dirty-var100915-Dirty-Barseb
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *