Säsongen 2015

FINAL I DIRTY 2015 PÅ RYA 09-29
Efter diverse förvecklingar vad gäller speldag och spelplats blev det till slut Rya men på en tisdag. Det innebar tyvärr att PA som planerat efter onsdagen inte kunde deltaga. Med Björn, Roland, Lars och Hans redan borta av olika anledningar blev vi till slut bara tio man på första tee i strålande sensommarväder.

Christer Berg vann slutrundan på en fin 71:a men Anders, Bengt och Ulf höll undan i täten med vardera 75, 75 och 77.

Under en läcker drink och trerätters på Rya Krog delades följande priser ut:

ÅRETS GOLFARE blev Anders Engström. 2:a Ulf Mossberg och 3:a Bengt Thelin.
ÅRETS KANONRUNDA hemfördes av samme man som förra året Tage Sahlstrand.
LONG DRIVING Anders Engström
NEAREST Arvid Gierow – enligt uppgift det enda bra han gjorde denna dag.
FLEST SKINS hade Ulf Mossberg som fick nöjet att släppa hem skinnvidundret.
tyvärr tänkte ingen på att föreviga något under finaldagen, vi får bli bättre på det 2016!

Nu lägger sig kanske lugnet över oss alla, men jag återkommer senare under hösten med kallelser till luncher i alla fall.
Säger sekreteraren och ställer in klubborna i garderoben.
Dirty-logo

Aktuellt läge inför finalen Rya Dirty 09-23
Elva man med ambitionen att förbättra sin position inför finalen, samlades denna fina septemberonsdag på Rya. Faktum är att nio av dem lyckades! Mer eller mindre (se de gröna siffrorna i totalen). Christer sänkte sig med nio slag – inte dåligt. Ulf vann på 70 och gick därmed till ensam tredjeplats i totalen med sin sänkning på åtta slag. Femton skins plockades hem av Björn som därmed också lämnade bottenplatsen i skinsligan. Till finalen blir vi tio spelande och elva till middagen där Lars tillstöter. Vi startar våra vanliga tider och åker hem och byter om för att samlas till drink och middag 19.00 i restaurangen på Rya. Startordning kommer på mail.

Aktuellt läge efter Rya Dirty 09-16
Två fyrbollar blev vi till slut efter det att Tage meddelat att hans golf inte tålde att visas upp för tillfället. Med detta följde han i Bengts fotspår, Bengt har ju tagit paus pga sina problem med det onämnbara ordet ”Socket”. Jag kan i sammanhanget meddela att Bengt rapporterat att socketsjukan försvunnit och att han återkommer till spel kommande onsdag. Så det finns hopp Tage!
Ytterligare en medlem, Lars, har rapporterat att han avstår från spel resten av säsongen, men gärna deltager i avslutningen.
När vi är inne på avslutningen har det i veckan hänt saker där också. Det har i samband med Anders tidsbokning visat sig att Rya är värd för en del av Nordea Tour onsdagen 30 september! Vi har tittat på olika alternativ och kommit fram till att det enklaste är att vi byter dag till tisdagen 29 september. Då vet vi att banan är i toppskick och vi kan ha glädje av restaurangen på samma sätt som var tänkt från början.
Nu får vi bara hoppas att alla kan medverka även denna dag. Svar om det vill jag ha snarast via den vanliga mailkontakten. Då flera har hört av sig om att de inte vill vara med på de inledande nio hålens foursome behöver jag också veta din inställning där.
Tanken är ju att vi skulle spela en foursome på de första nio hålen på förmiddagen. Alternativt som en sexhålare på den nya East Course.

Åter till veckans tävling. Christer gjorde comeback i vinnarspåret med en stilig 74:a och i Skinsligan tog Ulf över täten med en nettobirdie och 17 skins på 18:e. Det resterande fick Kjell.
Avslutar med ytterligare några bilder från Willys album. Middagsbordet är från Barsebäck och de två andra från Mölle som alla kan se. Årtal får vi återkomma till.

 

Aktuellt läge efter Allerum Dirty 09-09
Hemmaklubbens medlem Arvid blev så uppiggad av alla positiva omdömen av banan att han, trots vattenbesök på 18:e, presterade en 71:a och vann.

Lite sänkningar av sammanlagda resultatet blev det. Likaså gick KJ upp på delad tredjeplats i totalen och UM upp till andraplats i Skinsligan med sina tio nytillskott från Allerum. Men TS lyckades inte närma sig AE.
Jag själv kunde inte vara med på min gamla hemmabana Allerum. Jag var mycket aktiv i klubben i andra hälften av 90-talet. Vice ordförande, ordförande i juniorkommittén, ansvarig i marknadskommittén samt en i samarbetsgruppen med ägarna. En rolig, men jobbig tid då jag, bland annat, gjorde den första banguiden och mycket av marknadsföringsmaterialet. Blad annat dessa två illustrationer av banorna där jag försöker lägga dem ”närmare” kustlinjen. Jag fick också på uppdrag av en av ägarna, Lena Nilsson, göra loggan till den lilla Parkbanan som då drevs av henne.

Kan väl erkänna att jag hela tiden försökt få göra om loggan för den stora banan – utan att lyckas.

09-10-Allerum-golf-hela

Aktuellt läge efter Rya Dirty 09-02
Vädret fortsätter att vara på vår sida. Sol och starka vindar verkar passa Anders som denna dag tog över ledningen i loppet med en rejäl förbättring av sitt sämstaresultat medan Tage inte lyckades med detsamma denna gång. I skinsligan stärkte Anders också sin position i toppen.
Har bett Benny om en komplettering av meny och pris inkluderande drycker till avslutningen.
Svaret ser du här:

Rekommenderar vin till maten. 
 
Viner i paketet, mängd enligt dina önskemål;
Fördrink; Side Car ( Cognac, Cointreu, Cava, Citron
Förrätt; Miopasso – Pinot Grigio
Varmrätt; Santa Tresa Nivuro – Nero d’Avola
 
Pris meny 3-R samt vinpaket 795:-/kuvert
 

Vänligen

Benny Bjerler
Rya Krog

Hoppas alla gillar detta. Har nu också fått besked från Björn om att han inte kan deltaga i avslutningen pga en sexveckors resa med hustrun. Tyvärr för oss, men trevligt för honom. Redan tidigare har Hans meddelat att han åter befinner sig i Portugal vid denna tidpunkt.
Jag har inför nästa onsdag preliminärbokat tre tider på Allerum från 12.10, anmäl via mail. Säger sekreteraren.
Dirty-logo

 

 

Aktuellt läge efter Rya Dirty 08-26
Ännu en golfdag i hyfsat väder och med många deltagare. Vi blev till slut nio efter att Hans fick hoppa av, som förvarnat, pga grävarbeten hemma på tomten. Kjell lyckades till slut hemföra den gröna siffran i protokollet för första gången med en 76:a. Men vi var, som framgår av bifogade protokoll, några som var honom i hasorna. Anders var inte med så Tage kunde kosta på sig en 83:a och ändå behålla ledningen.

Lars och Bengt hade bägge det tvivelaktiga nöjet att spela på fel boll på nian. Tänk att vi aldrig lär oss – trots att det är så dyrköpt. I Skinsligan är Ulf på väg att nosa på täten och den jättelika bagen som står i klubbrummet på Rya.

Har nu fått förslag från krogen på meny till vår avslutning onsdag 30 september.
Det ser ut som följer:

Skummig kräftsoppa med bondbönor samt dill och citronolja
Helstekt hjortrygg med smörstekta kantareller, puylinser och tryffelsky
Rostad hasselnötsglass med höstbär samt citroncurd och mandelmaräng
Pris per kuvert 385:-/kuvert
Hoppas att vårt förslag faller er i smaken!
Kom gärna förbi och tala med mig eller Pernilla angående rekommendation av vin till maten

Jag har bett honom att få ett val av hyfsade viner till rätterna och vad priset blir dem inklusive. Jag ber honom räkna på vad det blir med mousserande drink, ett glas vitt till förrätten och tre glas rött till varmrätten.

Vad mer får gå individuellt. Säger sekreteraren.
Dirty-logo

 

 

Aktuellt läge efter Söderåsen Dirty 08-19
Texten nedan kom mig tillhanda från vinnaren Ulf efter rundan på Söderåsen. På bilden ovan ser man hål #1 från green. Det var väl så här det såg ut i går.

Hej Clasgöran!

Det blev min uppgift att skicka över resultatet från dagens övning på Söderåsen. Det var strålande solsken, byig vind och en bana i toppskick.

Jag hoppas att jag fattade rätt i hastigheten. Jag är ju inte van att rapportera som vinnare. Tio skins gick ut och turligt nog till mig det också.

Eventuella klagomål får du skicka vidare till mig. Lite får man ju tåla, när man åker hem med alla pengarna.

Bara så ni vet. Vad övriga resultat blev framgår av ovanstående länk. Kan i alla fall berätta att det inte blev några förändringar i toppen. Ulf åkte hem med både vinstpengarna samt alla de tio skins som gick ut. Nu får ni i toppen se upp!

Förmodar att nästa vecka spelas på Rya. Säger sekreteraren.
Dirty-logo

 

 

Aktuellt läge efter Rya Dirty 08-12
Så har Tage, i Anders frånvaro, återtagit ledningen. Vid eftersitsen visade det sig att denna runda innebar att inga skins delades ut överhuvudtaget! Har det någonsin hänt tidigare?
Någon som minns?
Jag har i uppdrag att för nästa veckas tävling boka tider på Söderåsen. Vilka kommer?

Aktuellt läge efter Mölle Dirty 08-05
Då sekreteraren befanns i Stockholm och inte i Mölle får en bild från Skeppsbron illustrera mina kommentarer denna gång. Ett ganska säreget fem-mastat modernt skepp låg förtöjt där under vår promenad inför tågresan ner.

08-07–Skeppsbron
Åter till veckans drabbning på Mölle. Tydligen på perfekt underlag och i grandiost väder. Anders inhöstade sin sjätte seger och återtog ledningen i Årets Golfare. Dessutom två skins medan Ulf kammade hem fyra. Övriga resultat framgår av sammanställningen ovan.

Aktuellt läge efter Rya Dirty 07-29
Endast en fyrboll kom till spel i dessa semestertider. Rapporterna utlovade dessutom regn under större delen av eftermiddagen. Som så ofta slog det tackolov fel och vi yútsattes bara för en rejäl skur, resten passerade norr eller söder om oss. En nettobirdie på sista av UM gjorde att alla skins gick ut medan Anders Engström tog sig tillbaka till vinnarspåret med en stilig 73:a.

Aktuellt läge efter Rya Dirty 07-22
Så kom då första resultatet som kan bli ”Årets Runda”. För oss som gick i andrabollen bakom Tage var det lite överraskande. Vi tyckte oss nämligen, under rundan, vid ett flertal tillfällen kunnat konstatera att Tage, ovanligt nog, ofta dök upp framför oss från olika skogsridåer till höger efter att ha slagit sina andraslag.
Det var tydligen bara taktik för att maskera storspelet. Ytterligare en sänkning för Tage men det tycks inte bekymra honom. Han tog med denna 67:a också ledningen i totalen medan Anders 70:a i alla fall gav honom andraplatsen. Sekreterarens 74:a räckte till en tredjeplats i totalen. Skin fördelades enligt följande: TS 9, AE 5, BT 2 och CG 2 totalt 18 alla gick alltså ut även denna gång.
I protokollet ovan har jag nu markerat förändringar i totalresultatet med grönt. Har även lagt till en tydlig symbol för var ”Årets Runda” befinner sig.

Aktuellt läge efter Vasatorp TC Dirty 07-15
Tio tappra försökte än en gång att besegra Vasatorps tuffa TC-bana. Man kan väl konstatera att en lyckades – Tage Sahlstrand fick till det på sin hemmabana. Behagligt golfväder fick alla i alla fall, och säkert en trevlig golfdag. Tage tog också hem 12 av skins på spel i en tävling där, för en gångs skull, alla hål föll ut. I veckans protokoll har jag tagit mig friheten att summera ”Bästa sex ronder” för samtliga och utsätter mig därmed för kommentarer om jag räknat fel. Nästa vecka återvänder vi till Rya.

Aktuellt läge efter Rya Dirty 07-08
”Plötsligt händer det – igen! Kan man säga så? En intressant filosofisk fråga kanske.
Det var i alla fall det som hände mig. Vinst igen, med en hcp ett slag lägre än förra gången. Det hör inte till vanligheterna – även om man i protokollet detta år kan hitta fler dubbelvinster än vanligt.
tc-hal-13Dessutom hade vi en otrolig tur med vädret – igen. Ösregn fram till 12.08, därefter stundtals i bara skjortan under hela ronden medan andra ösregn och åskväder passerade norr och söder om oss. Först när alla tre bollarna landat började det dugga igen.
Nästa vecka skall 9–10 man utmana Vasatorp TC. Lars Öjer, Tage Sahlstrand och Stellan Borg står som värdar för tre bollar. Här bifogas en liten glimt av vad som väntar dem.

Längst ned på denna sida kan du numera lägga in dina egna kommentarer!

 

 

 

Aktuellt läge efter Rya Dirty 07-01
Som sagt: ”Plötsligt händer det”, när sommaren äntligen slår till för fullt. Årets hittills bästa runda inom Dirty blev det också. Av en spelare som förra veckan knappt tog sig runt Vasatorp – visst är golf oförutsägbart. Men det är också så att vi alla kämpar vidare, just för att vi vet att just detta kan hända. Vinst, sänkning, alla nearest plus en birdie samt tolv av sjutton skins!
Också att på 17:e ligga på green på två! (Och sedan duffa tiometerputten två meter). Allt detta ingår i denna plåga/detta nöje.

Aktuellt läge efter Vasatorp Classic  Dirty 06-24
Vi var säkert alla fyllda av förhoppningar när vi, i härligt golfväder, stod inför det förstavasac1-18 hålet på Vasatorp Classic. En bana som alla har gillat att spela under alla år.
När vi några timmar senare anlände till klubbhuset hade de flesta förhoppningar kommit på skam och uppgivenhet stod skriven i de flesta ansikten. Möjligen gjorde vi fel som spelade från 58-markeringen, de flesta har inte ett spel som klarar av det. Definitivt inte sekreteraren. Anders lyckades i alla fall som enda Dirty ta sig under den numera magiska 80-gränsen och vinstpengarna kunde delas ut. Vad gäller skins så kunde denna gång alla fördelas.

Som tröst för sekreteraren kan andragas en delad match på Viken påföljande torsdag mot svärsonen med 6 i hcp.

Viken och nio hål, det passar!

Aktuellt läge efter Rya Dirty 06-17

Här kommer Tages rapport från onsdagens drabbning, resultatet ovan nu även med skins.

Tyvärr stämde väderprognoserna även denna onsdag och drizzle blev till regn
när vi kom till inrondan. 

På förslag från Bengt med flera så bestämdes att vi spelar Classic på Vasatorp
nästa onsdag 24 juni. Optimistiskt föreslogs att vi bokar tre 4-bollar. Lars och jag har 
bokat två och jag har bett Kjell boka den tredje. Starttider 12.05, 12.15 och 12.25.

Glad midsommar!

Jag själv gjorde under samma tid 18 hål på Östra banan med den klubblöse, oslobaserade, sonen. Vi gav oss vardera nio slag och kom in efter 18 hål på 2 1/2 timme och slapp därmed det det verkliga regnet – bara lite ”drizzel”. Jag förlorade med 33 mot 34 poäng men vi vill båda rekommendera spel på denna lilla trevliga bana med utmärkta greener. De två par 4-hålen och hål 5 och 6, par 3, är rejäla utmaningar. Första och tredje hålen är lite leksaksgreener. Men, som sagt, ett utmärkt alternativ för kortare ronder!

Nog om det, här kommer veckans resultat med en tillönskan om God Midsommar. Skins saknas men jag har kontaktat Tage, veckans vinnare, om detta. (Skins är numera tillagda.)

Jag har tillfälligt stängt av kommentarsfunktionen på denna sida. Detta då den plötsligt översvämmats av positiva kommentarer om sidan som sådan. Jag vet inte vad det beror på men kan konstatera att det är ett kommentarsflöde som inte har med golfen eller Dirty att göra överhuvudtaget. Jag skall försöka leda över detta till förstasidan ”Hem”.

Aktuellt läge här efter Rya Dirty 06-10

Denna onsdags runda blev fantastiskt nog den första sommarrundan i år. Möjligen därför att Christer var med för första gången och hade med sig influenser från Floridas västra spets. Det innebar också att, för första gången i år, majoriteten fanns inom 70-talet!
GG och TS delade på segern och UM klapp 10 skins medan CB fick nöja sig med två.
Alla detaljer framgår av protokollet, till vilket du kommer på länken ovan.
Detta är första insatsen för att uppdatera denna sida – såväl som hela min hemsida – för första gången sedan 2013!
Se också Anders minnesord om vår grundare Thomas Lorichs, nedan.

Aktuellt läge efter Rya Dirty 06-03

06-08 CG. Här är ambitionen att mer i detalj kommentera årets spel och spelare. Vi får se hur det går.
Vad man kan konstatera är att Bengt Thelin har dominerat de första nio omgångarna med sina fem segrar, några av dem delade med andra. Att rundan 06-03 slutade med 103 slag netto kanske kan innebära nya chanser för övriga.