Kunder

Många av våra kunder vi jobbat med under lång tid. Bädd&Bad arbetade vi för under 30 år i olika sammanhang, de övriga gamla kunderna i mellan fem och tio år. Här följer korta beskrivningar av de mer aktuella kunderna. Exempel på jobb vi gjort för de som är aktuella hittar du under rubriken Kunder, övriga för gamla samarbeten under Historik. Välkommen till Tidstudions värld förr och nu!

Sockerbageriet
Ett gammalt klassiskt helsingborgsbaserat familjeföretag i ”godisbranschen”. Drivs nu i tredje generationen av Björn Holmgren. Har kunder i alla olika storlekar, från tablettaskar för lilla Hjälmare Kanalcafé till Pepparkakskola inför Julen åt IKEA till 16 länder. För Sockerbageriet gör vi kontinuerligt förpackningsdesign för ett antal olika produkter. Vi gör också trycksaker till aktiviteter av olika slag och har för dem också gjort en liten ”Minibok” om företagets utveckling sedan 1904.

BKL Inredning
Ett stort litet inredningsföretag som ligger i Lerberget norr om Viken. För dem visualiserar vi idéer till inredningar av hotellanläggningar och restauranger för att göra dem lättare att förstå för deras kunder. Ibland involverar projekten också namnfrågor och conceptlösningar.

Konfektyrfabriken Kärnan
Vår senaste kund. Under hösten 2016 gjorde vi design till ett sortiment av gammeldags godis. Ett jobb som innebar att ge en sammanhållande profil till produkter packade i glasburk, plastpåsar med ryttare och kartonger av olika slag.

Byaluren
Sedan 2003 och två gånger om året, medverkar vi i redaktionen och gör layouten till en tidning som går till alla hushåll i Viken. Den har under åren vuxit från 20 till 40 sidor. Viken är en gammal fiskeby belägen vid kusten mellan Helsingborg och Höganäs. Samhället har varit i ständig tillväxt sedan början av sextiotalet och den aktiva Vikens Kultur- och Byaförening är vår uppdragsgivare.

IFHOH
Det står för International Federation of Hard of Hearing People. Vi har gjort logotypen och en broschyr som presenterar IFHOH. Dessutom har vi gjort material till världskonventen under ett antal år. Som ett delprojekt här har vi också gjort logotypen för Lika Unika. En samarbetsprojekt för de fem stora handikapporganisationerna i Sverige.

Peterssonska fonden i Viken
Stiftelsen Sjökapten Albert Petersson och hans hustru Ida Peterssons familjefond är det fullständiga namnet på den fond som skapades av syskonen Carl och Annas testamenten. 1977. Vi har gjort två böcker om Stiftelsen – den senaste 2015.